#miawines

O

Mia wines

Vad är Mia Wines?

Every day is your day!

Fördrink, middagsbjudning, grilla i trädgården, enkel picknick eller lockande dessert. Det finns ett Mia vin för varje tillfälle.

Mia är en produktserie viner skapade av den spanska vinmakerskan Gloria Collell. Inspirerade av hennes egna hem, Barcelona. Gloria hade en vision att skapa viner lika spännande och färgsprakande som Spanien. Slutprodukten blev ett brett utbud av viner för alla tillfällen.

”Jag växte upp i Katalonien som ligger i nordöstra Spanien med Barcelona som största stad. Min familj har alltid varit vinmakare så det var naturligt att även jag skulle studera oenologi.

Man kan säga att jag har tre passioner i mitt liv – först kommer så klart min familj men tätt därefter kommer mitt intresse för vin och livsstilen i Catalan och framförallt Barcelona.

Jag älskar Barcelona. Staden är en fantastisk mix av gammalt och nytt. Det är fullt av kreativa människor och fullkomligt kokar av liv som så klart när sig på all fantastisk mat och vin.

Mitt hem återspeglar min passion. Det ligger precis vid gränsen till stan men också på en vingård. Den perfekta platsen för mig.

Jag arbetar i San Sadurni på Freixenets Bodega, producenten av Mia Wines. Här planerar, jag tillsammans med mina kollegor, framtiden och de kommande vinerna för Mia Wines.

Följ gärna mig på mina äventyr genom min blogg!

Freixenet

”Jag arbetar för Freixenet i Spanien. Du kanske känner dom som skaparna av den kända svarta flaskan Freixenet Cava.

En dag satt jag och mina kollegor och pratade om vanligare viner och jag förklarade hur jag tyckte att det var dags för Freixenet att börja med moderna, enklare viner.

Freixenet höll med och sa till mig att genast sätta igång med projektet.

Under mer än ett år pratade vi med vin-entusiaster över hela världen om vår idé och genom att dela sina tankar om vin med oss hjälpte de oss att skapa Mia. Namnet Mia betyder förresten ”min” på spanska som kom till av den anledningen att alla odlare, designers, buteljerare och distributörer gillade idén så mycket så de började kalla vinet för just det – Mia.

Så nu finns våra fantastiska viner i många delar av världen. Njut av dom och kanske kommer även du att kalla dom för ”min”. ”

#Miawines

Fler produkter

Här hittar du mer information om alla våra produkter. Du kan även lägga en beställning hos Systembolaget eller se var de finns närmast dig.

Mia Sangria White Frizzante

Mia Sangria White Frizzante är gjord på druvan Macabeo, har en brilliant vit färg, är lätt pärlande och fräscha toner av citron och apelsin. Ett ljusare avslut än sin röda parhäst för soliga sommardagar och kvällar.

Nr. 76884

Pris: 75 SEK

Mia Sangria Classic Royal

Mia Sangria Classic Royal är gjord på druvan Tempranillo, har en klar röd färg och en fräsch doft av citrusfrukterna citron och apelsin. Vinet har en perfekt balans av frukt och rött vin av hög kvalitet. Runda tanniner ger sangrian ett tilltalande och fint avslut.

Nr. 76763

Pris: 75 SEK

Mia Moscato

Söt, druvig, tydligt blommig smak med inslag av fläder, päron & citrus. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck, eller till desserter innehållande bär eller frukt.

Nr. 7897

Pris: 73 SEK

Mia Pink Moscato

Söt och fruktig smak som passar till allt från cupcakes till asiatisk mat. Dricks bäst kyld.

Nr. 77915

Pris: 75 SEK

Mia Fresh & Crisp

Ett torrt mousserande vin med karaktär av äpple och inslag av citrus.

Nr. 77977

Pris: 75 SEK

Mia Blanco

Fruktig och uppfriskande smak med ett försiktigt inslag av honung. Passar utmärkt till Manchego-ost, kyckling och även sallad.

Nr. 74046

Pris: 94 SEK

Mia Red

Fruktig smak med inslag av plommon och röda bär. Serveras bäst något kyld tillsammans med vitt kött, biff och lamm, såväl som grönsaker.

Nr. 75465

Pris: 94 SEK